100% CONFORM - MIHA Bodytec voldoet aan alle vereisten van DIN-norm 33961-5 voor EMS training

Bij Bodytec Vorden maken we gebruik van de intensieve fitness techniek: elektrische spierstimulatie (EMS). EMS zorgt voor snel en zichtbaar resultaat, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Voor onze gecertificeerde en ervaren trainers is dit geen enkel probleem, maar tot op heden was er nog geen keurmerk waarmee wij dit konden aantonen. Tot nu!

Wat is de DIN-norm 33961-5?

Het Duitse Instituut voor Normering heeft de norm uitgegeven om meer duidelijkheid te scheppen rondom EMS-training, welke wordt ingezet tijdens Miha Bodytec. De norm richt zich op het optimaliseren van de veiligheid en technieken om een zo optimaal resultaat te boeken.

Wij conformeren ons bij Bodytec Vorden natuurlijk aan deze norm omdat zowel veiligheid als efficiëntie bij ons voorop staan. En plezier natuurlijk!

De richtlijnen van DIN-norm 33961-5 gaan onder andere over de intensiteit van de EMS trainingen en waar het toestel voor EMS training aan moet voldoen. Een aantal andere richtlijnen zijn:

✔ Elke trainingssessie moet onder begeleiding zijn van een gecertificeerde trainer.
✔ Tijdens een EMS-trainingssessie moet 1 trainer maximaal 2 klanten begeleiden.
✔ Voor de eerste 10 weken moet er ten minste zes rustdagen tussen EMS-trainingen zijn, na 10 weken een minimum van 4 rustdagen.

Voor een volledig overzicht van dit keurmerk kun je dit document bekijken.